Bedazzled (2000)

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Bedazzled
Elizabeth hurley.jpg
Režiser: Harold Ramis
Producent: Trevor Albert,
Neil A. Machlis
Uloge:

Brendan Fraser : Elliot Richards
Elizabeth Hurley : Đavo
Frances O'Connor : Alison / Nicole
Miriam Shor : Carol
Orlando Jones : Daniel
Paul Adelstein : Bob

Rudolf Martin : Raoul
Muzika: David Newman
Trajanje: 90 minuta
Zemlja: SAD, Njemačka
Jezik: Engleski

Bedazzled je film iz 2000. godine. Ovaj film je remake istoimenog filma iz 1967. godine. Glave uloge tumače Elizabeth Hurley i Brendan Fraser, a režiser je bio Harold Ramis.

Priča[uredi | uredi izvor]

Elliot Richards (Brendan Fraser) radi dosadan posao u telefonskoj centrali, te nema pravih prijatelja. Zaljubljen je u Alison Gardner (Frances O'Connor), ali je nikad nije pozvao na izlazak. U jednom baru Elliot, pokušavajući razgovarati sa njom, zaželi da ona bude njegova. Đavo (Elizabeth Hurley) je čuo njegovu želju, te njih dvoje sklapaju ugovor; Elliot dobija sedam želja, a đavo dobija njegovu dušu, nakon ispunjenja tih sedam želja. Ono što je Elliot zaželio, nije ispalo onako kako je on planirao (želio je da bude bogat i moćan, a postao je diler kokaina; želio je da bude šarmantan i da razumije žene, a postao je homoseksualac; želio je da bude atletičar, a na njegovo zaprepaštenje, dobio je mali penis). Elliot je na kraju zaželio da prekine ugovor, te je zaželio da Alison bude sretna. Na kraju je prebolio Alison i našao novu djevojku.