Bedazzled (2000)

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Bedazzled
Elizabeth hurley.jpg
Režiser Harold Ramis
Producent Trevor Albert,
Neil A. Machlis
Uloge

Brendan Fraser : Elliot Richards
Elizabeth Hurley : Đavo
Frances O'Connor : Alison / Nicole
Miriam Shor : Carol
Orlando Jones : Daniel
Paul Adelstein : Bob

Rudolf Martin : Raoul
Muzika David Newman
Trajanje 90 minuta
Zemlja SAD, Njemačka
Jezik Engleski

Bedazzled je film iz 2000. godine. Ovaj film je remake istoimenog filma iz 1967. godine. Glave uloge tumače Elizabeth Hurley i Brendan Fraser, a režiser je bio Harold Ramis.

Priča[uredi | uredi izvor]

Elliot Richards (Brendan Fraser) radi dosadan posao u telefonskoj centrali, te nema pravih prijatelja. Zaljubljen je u Alison Gardner (Frances O'Connor), ali je nikad nije pozvao na izlazak. U jednom baru Elliot, pokušavajući razgovarati sa njom, zaželi da ona bude njegova. Đavo (Elizabeth Hurley) je čuo njegovu želju, te njih dvoje sklapaju ugovor; Elliot dobija sedam želja, a đavo dobija njegovu dušu, nakon ispunjenja tih sedam želja. Ono što je Elliot zaželio, nije ispalo onako kako je on planirao (želio je da bude bogat i moćan, a postao je diler kokaina; želio je da bude šarmantan i da razumije žene, a postao je homoseksualac; želio je da bude atletičar, a na njegovo zaprepaštenje, dobio je mali penis). Elliot je na kraju zaželio da prekine ugovor, te je zaželio da Alison bude sretna. Na kraju je prebolio Alison i našao novu djevojku.