Big Money

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Big Money

Big Money je računarska puzzle igra kreirana od strane PopCap Games-a. U pogledu pravila, igra je slična igrama Collapse i SameGame.

Pravila igre[uredi | uredi izvor]

Glavni zadatak igrača je da klikne na grupu novčanice iste boje. Valute su Dolari, Jeni i Centi. Pored glavnog prozora nalazi se prozor na kojem su zlatnici poredani jedan na drugi. Ta gomila zlatnika se povećava ako igrač brzo klikće na grupe novčića. Ta gomila se mora napuniti do vrha, a zatim bi pala na igračko polje vrećica novca koja mora doći do dna kako bi otišla do čovjeka koji stoji sa strane. Na sljedeći nivo se prelazi ako igrač sakupi onoliko vrećica za koliko ima mjesta na polju sa strane. Što igrač sakupi više bodova, odnosno novca imaćete veći rang koji piše na polju koje se pojavi na kraju nivoa.

Zanimljivosti[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]