Boćarski klub Srdoči

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Boćarski klub Srdoči je boćarski klub iz Rijeke.

Klub je dobio ime po istoimenom riječkom predjelu.

Klupsko sjedište je na adresi Marković 29A., Rijeka. Klub je osnovan 1983. na inicijativu nekolicine ljubitelja i poštovatelja boćarskog sporta. Najznačajnije ime koje se veže uz ovaj klub je Milutin Srdoč. On je ujedno i donirao teren na kome su sagrađene klupske prostorije i jogovi za igru. Njemu u čast svake godine Klub organizira Memorijalni turnir koji se održava prve subote u julu gdje se natječu klubovi iz Hrvatske i Slovenije u disciplini "trojke" (3+1).

Klub trenutno broji oko 70 članova. U klubu djeluje Upravni i Nadzorni odbor zajedno s predsjednikom koji se brinu o regularnosti kluba.

Klupski uspjesi[uredi | uredi izvor]

[icon] Ova sekcija zahtijeva proširenje.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

[icon] Ova sekcija zahtijeva proširenje.


Olympic flag.svg Nedovršeni članak Boćarski klub Srdoči koji govori o sportu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.