Borislav Đurđević

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Borislav Đurđević (Teslić, BiH, 1. decembar 1963. godine) je novinar i publicista i vojno-politički komentator.

Sarađivao je u više listova u bivšoj Jugoslaviji, među kojima Sportske novosti, Večernji list, Vijesnik, Delo, Politika, Osmica, Banjalučki glas, kao i niza drugih glasila i časopisa. Nakon prestanka bavljenja novinarstvom, u Brčkom je, gdje i sada živi, organizator najveće atletske manifestacije u BiH pod nazivom Vidovdanska trka Brčko, koja ujedno predstavlja i jednu od najvećih trka na 10 km na cesti u svijetu. Član je direktorijuma AIMS (Svjetske federacije trka i maratona) kao i organa Atletskog saveza Republike Srpske i BiH. Predsjednik je uprave Atletskog kluba "Brčko" iz Brčkog.System-users.svg Nedovršeni članak Borislav Đurđević koji govori o biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.