Bosanskohercegovačka nogometna reprezentacija B-tim

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

B-tim nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine je selekcija Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH sastavljena uglavnom od nogometnih igrača, državljana BiH, koji igraju u nogometnim ligama BiH i susjednih država. Može se reći da je to drugi tim reprezentacije BiH koji svoje utakmice igra na turnirima i prijateljskim utakmicama u neoficijalnim FIFA terminima.


Selektor B-tima[uredi | uredi izvor]

Selektor reprezentacije BiH je uglavnom i selektor B-tima reprezentacije BiH. Nekad tu ulogu preuzima i neko od njegovih pomoćnika.


Utakmice B-tima reprezentacije BiH[uredi | uredi izvor]

Najpoznatiji je niz utakmica koje je B-tim odigrao u Maleziji, na Dunhill kupu kada su osvojili drugo mjesto. Nakon pobjeda nad Indonezijom, Malezijom i Vijetnamom, te neriješenom utakmicom sa Zimbabveom, B reprezentacija je izgubila u finalu od reprezentacije Kine.