Bostel

S Wikipedije, slobodne enciklopedije

RTV Bostel je bosanskahercegovačka radio-televizija iz Čikaga. Bostel je osnovan septembra 2001 god. i od tada ova radio televiziska stanica jednom sedmično emituje 4-satni radio program i dvo-satni TV program.

Radio program Bostel emituje se na frekvenciji od 1590 Khz AM od 22:00 do 2:00 svake subote. TV program BOSTEL emituje se na lokalnom kanalu 41 (ili 92) od 22:30 do 24:00 svake nedelje.

Zelja osnivača Bostel-a, koji imaju bogato radno iskustvo u elektronskim medijima, je da stvore jedan novi naćin komuniciranja u bosanskoj zajednici u okolini Čikaga.

Radiotelevizija Bostel je prva, jedina bosanska privatna i potpuno nezavisna radiotelevizija na području Čikaga a finansira se isključivo iz vlastitih reklamnih prihoda.

Bostel ekipa, svakodnevno priprema informativne emisije, intervjue, video zapise kao i najnovije informacije iz Bosne i Hercegovine sa velikom podrškom i saradnjom Bostel ekipe u BiH.

Radiotelevizija Bostel obaviještava svoje gledaoce/slušaoce o svim aktuelnim zbivanjima na području Čikaga, i naravno o svim aktuelnostima u BiH.

RTV Bostel od 26.Januara.2007.putem SATELITA Galaxy 25 emituje 24/7 program za podrucje Sj.Amerike i Canade.Satelitski Program RTV Bostel je zasnovan na 100% domacoj produkciji kao i na saradnji sa velikim brojem lokalnih medija u BiH.