Brandy Ledford

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigaciju, pretragu
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Brandy Ledford

Brandy Ledford, kanadska glumica.

Jedna od najljepših i najatraktivnijih glumica Hollywooda, koja nažalost još nije imala priliku pokazati svoj pravi talent u nekom visokobudžetnom filmu. Glumica koja je karijeru započela kao model, slikala se za muške magazine poput Penthousea i Playboya, nakon čega se odlučila ozbiljnije posvetiti filmskoj i televizijskoj karijeri.

Ova rođena Kanađanka svoje prve uloge odigrala je u filmskim akcijskim filmovima Demolition Man i Mean Deal, kao i u gostujućim ulogama u serijama Poltergeist i Texas Renger.

1998. godine dobija svoje prve glavne filmske uloge kao akcijski First Target i Ice Man, a 2000. godine dobija i ulogu sexi Dawn Masterton u seriji Baywatch Hawaii. U seriji se zadražala na žalost samo jednu sezonu, jer je odlučila više uložiti u svoju filmsku karijeru. Dobija ulogu u erotskom trileru Zebra Lounge, a nakon komercijalnog uspjeha tog filma i uloge u serijama Andromeda i Nevidljivi čovjek.