Casasaur

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Prekrižen Casasaur logo kakav se pojavio na njihovom posljednjem izdanju:Luxusmahr-This Is Not Our Music,oktobar 2006.

Casasaur records (kasasaur rekords) jeste cd-r label koji je od ljeta 2002. do jeseni 2006. izdao 12 albuma/ep-jeva uglavnom noise/free-jazz/glitch/trash-ambient sadržaja a svi diskovi bili su besplatni. Casasaur je pokrivao zvučni nihilizam sarajevskih bendova/producenata za koje niko nije čuo ili nije želio čuti a koji su odražavali interesantnu potragu za slobodom ne ograničavajući se (naravno) ni na kakve strukturalne koncepte poznate u onome što nazivaju muzika/umjetnost i slično.

Ljudi zainteresirani za zvukovna istraživanja i oni koji su ljubitelji noise estetike, pronašli su u casasaur izdanjima jedan iskren dokaz čovječnosti u društvu koje je zbog malo komfornosti i tehnologije spremno na genocid (ne samo balkansko društvo,nego i čitava - Civilizacija).

Sa velikom inspiracijskom pozadinom u vidu radikalne antropologije Žak Kamata (Jaques Camatte) i Maršal Selina (Marshall Sahlins) kao i kritičkih radova Bob Bleka (Bob Black), u jesen 2006. casasaur records je ukinut posljednjim izdanjem a to je treći album grupe Luxusmahr pod nazivom This Is Not Our Music (Ovo nije naša muzika).

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]