Case modding

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Wiki letter w.svg Ovaj članak je siroče zato što nema ili vrlo malo ima drugih članaka koji linkuju ovamo.
Molimo Vas da postavite linkove prema ovoj stranici sa srodnih članaka(23-02-2012)
Preferences-system.svg Ovom članku potrebna je jezička standardizacija, preuređivanje ili reorganizacija.
Pogledajte kako poboljšati članak, kliknite na link uredi i doradite članak vodeći računa o standardima Wikipedije.
Primjer "case moddinga"

Preuređivanje računarskog kućišta (engleski: case modding) jeste računarski izraz za mijenjanje računarskog kućišta. U modding spada mijenjanje svijetala, bočne stranice, i bojanje. Najjednostavniji mod predstavljaju svjetla, i najviše se koriste neonska svjetla koje se mogu kupiti u različitim bojama. Također, i LED diode koje ne svijetle baš jako ali su zato dugotrajne, su jako popularne.

BOČNA STRANICA: Sve što modate iznutra nema svrhe ako se to nevidi, zato tu je mod koji će vaše kučište učinit puno ljepšim. Moddanje se izvodi tako da se izreže stranica u željeni oblik te se stavi pleksiglass ili staklo. Međutim tu nije kraj zašto nebi malo staklo izgravirali pa napravili neki logo koji vam se sviđa, sve se to lahko obavi s alatom zvanim Dreamel. Ako vam je to teško za početak možete kupit već gotove prozore i sl.

BOJENJE: O bojenju se nema reći, svako ko je ikada bojao s sprejom zna da to nije teško. Najviše se boja kučište izvana ali i unutra, te miševi, tipkovnice pa čak i monitori. Onaj ko je vidio Air brush zna da je to puno teže od bojanja sprejom ali zato i puno ljepše.

O tome se da još dosta pričati, danas je to jako popularan hobi pa je po tome i napravljen super web stranica Cro-modding uz kojoj ćete naučiti sve što vas zanima o moddingu.


Video-display.svg Nedovršeni članak Case modding koji govori o računarstvu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.