Case modding

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Primjer "case moddinga"

Preuređivanje računarskog kućišta (engleski: case modding) jeste računarski izraz za mijenjanje računarskog kućišta. U modding spada mijenjanje svijetala, bočne stranice, i bojanje. Najjednostavniji mod predstavljaju svjetla, i najviše se koriste neonska svjetla koje se mogu kupiti u različitim bojama. Također, i LED diode koje ne svijetle baš jako ali su zato dugotrajne, su jako popularne.

BOČNA STRANICA: Sve što modate iznutra nema svrhe ako se to nevidi, zato tu je mod koji će vaše kučište učinit puno ljepšim. Moddanje se izvodi tako da se izreže stranica u željeni oblik te se stavi pleksiglass ili staklo. Međutim tu nije kraj zašto nebi malo staklo izgravirali pa napravili neki logo koji vam se sviđa, sve se to lahko obavi s alatom zvanim Dreamel. Ako vam je to teško za početak možete kupit već gotove prozore i sl.

BOJENJE: O bojenju se nema reći, svako ko je ikada bojao s sprejom zna da to nije teško. Najviše se boja kučište izvana ali i unutra, te miševi, tipkovnice pa čak i monitori. Onaj ko je vidio Air brush zna da je to puno teže od bojanja sprejom ali zato i puno ljepše.

O tome se da još dosta pričati, danas je to jako popularan hobi pa je po tome i napravljen super web stranica Cro-modding uz kojoj ćete naučiti sve što vas zanima o moddingu.


Nedovršeni članak Case modding koji govori o računarstvu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.