Deuterij (OGame)

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Nuvola apps package games.png Ovaj članak opisuje video igru OGame, ili njene dijelove, te kao takav ne odgovara stvarnosti, a pojmovi korišteni u opisu ne moraju da odgovaraju pojmovima u stvarnom životu.

Deuterij je jedan od tri glavna resursa u igri OGame.

Opis[uredi | uredi izvor]

Deuterij (također poznat i kao teški vodik) je atom vodika sa još jednim neutronom u jezgri i savršeno je dobar kao gorivo za brodove zbog velike energije izgaranja. Deuterij se nalazi na dnu mora zbog svoje težine.

Dobijanje[uredi | uredi izvor]

Deuterij se može proizvoditi u sintizeru deuterija, opljačkati u borbi ili uspostaviti trgovinu sa nekim drugim igračem ukoliko to dozvoljavaju pravila univerzuma.

Proizvodnja[uredi | uredi izvor]

Unapređujući sintizer deuterija omogućuje se dublje kopanje za tim resursom. Hladniji planeti proizvode više deuterija. Formula za dobijanje deuterija po satu glasi:

Legenda:
T = Maksimalna temperatura
N = Nivo sintizera deuterija


Upotreba[uredi | uredi izvor]

Najčešća upotreba je kao gorivo brodova, ali je također dobar za izgradnju nekih zgrada i istraživanja.

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]