Dijaspora bošnjačka

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Dijaspora bošnjačka je bošnjačka novina štampana u dijaspori, tj. St. Louis-u Missouri.

Bosnian Media Group čine dva bosanskohercegovačka bošnjačka medija: Dijaspora bošnjačka i Radio Behar St. Louis. Inkorporacija je registrovana u državi Missouri, SAD 3 juna 2004 godine. Predsjednik BMG je Murat Muratović.

Dijaspora bošnjačka izlazi svakog mjeseca i donosi originalne članke naših dopisnika širom svijeta: iz Bosne i Hercegovine, balkanskih i zapadno-evropskih zemalja, Sjeverne Amerike i Australije. Magazin je distribuiran na teritoriji Sjeverne Amerike (SAD i Kanada) kao i u evropskim zemljama.

Radio Behar St. Louis emituje svoj program u St. Louisu svake nedjelje sa početkom u 6.00PM Central USA Time. Može se slušati putem srednjetalasne frekvencije na 770AM u krugu od 300 km okolo St. Louisa, ili putem interneta na ovoj web stranici.

Bosnian Media Group je našla više razloga za uvezivanje ova dva medija, a jedan od vodećih jeste osvjetljavanje istine o tragediji bošnjačkog naroda u agresiji na Bosnu i Hercegovinu 1992-1995. godine, kao i herojskoj borbi ovog naroda za opstanak, kao i promovisanje vrijednosti vjere, nacije, tradicije, kulture i običaja Bošnjaka muslimana.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]