Dr. Chaos (igra)

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Dr. Chaos.

Dr. Chaos je Nintendo igra gdje je cilj da spasite Dr. Chaosa skupljanjem raznih predmeta, nalaženjem tajnih Warp zona i uništavanjem čudovišta u njima.

Igra je izdana od strane Fujisankei Communications International (FCI) 1988. godine.

Gameplay[uredi | uredi izvor]

Vi ste Michael Chaos, brat ludog fizičara Dr. Ginn Chaosa, koji je eksperimentisao sa Warp zonama u svojoj kući i potom nestao. Na početku se krećete kroz kuću, naoružani jedino s nožem. U igri možete skupljati metke za pištolje, mitraljeze, granate, te žute i crvene vitaminske tablete koje vam obnavljaju zdravlje.

Ukupno postoji 11 Warp zona. Na kraju svake od prvih 10 Warp zona morate se boriti s velikim čudovištem kod kojeg se nalazi dio lasera i koji čuva neki od vrijednih dijelova opreme od koje kasnije sastavljate Ultra Space Sensor. Također kod navedenih čudovišta igrač nalazi četiri bočice "života" (Life Bottles), zračni oklop, čizme za skakanje, dva plava vitamina i odjeću. Kada na kraju sastavite laser moći ćete izazvati glavnog šefa svih čudovišta, Canbariana.

Linkovi i reference[uredi | uredi izvor]