Drinska regata

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Drinska Regata - Ljubovija 2007.

Drinska regata je manifestacija koja se održava u drugoj suboti jula mjeseca svake godine. Manifestacija se prvi put održala 2002. godine, a osnivač je bio Udruženje "Drinska regata" iz Ljubovije. Predsjednik ovog udruženja je Zoran Vojinović, pomorski kapetan i komadant ove manifestacije. Regata se održava na ruti Rogacica - Tresnica - Ljubovija. Od 2002. do 2006. godine, ovaj događaj postaje veoma popularan, kao i razvoj rekreativno plovnog turizma na rijeci Drini. 2006. godine na ovoj manifestaciji je bilo 1080 plovila i preko 10000 ljudi na vodi. Posljednje dvije godine promotor Drinske regate je Sportski direktor Vaterpolo saveza Srbije Nenad Manojlović.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]