Društvo svjetlosti

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Društvo svjetlosti u Engleskoj poznatija kao Society of Light i 光の結社, Hikari no Kessha je fiktivna organizacija iz japanske animirane serije Yu-Gi-Oh! GX, a osnovao ju je Sartorius.Čez postaje prvi član ove organizacije, a zatim počinje pozivati i ostale učenike u ovu organizaciju.Kada Aster Feniks sazna za organizaciju on napušta svog menadžera Sartoriusa i pridružuje se Džejdenovoj borbi protiv organizacije. Džejden sa Sajrusom započinje borbu, ali mu teško ide zbog toga što Sartorius svojom propagandom i Svjetlom uništenja i satelitom zavladava akademijom. Obelisk Plavi spavaonica transoformira se u Obelisk Bijeli i samo taj rang se i priznaje. Nakon što Čez pobjeđuje Aleksis i njom zavlada svijetlo uništenja. Sartorius pokušava uvesti i Džejdena, ali on se uvijek odupire pokušajima. Sartorius pokušava i Tirana uvesti tako što se bori protiv njega, Tirano na kraju izgubi, ali se njegova dinosaurska jačina odupre Svijetlu uništenja. Bastion namjerno gubi dvoboj protiv Čeza i ulazi u organizaciju.Džejden uz pomoć Astera koji pobjeđuje Sartoriusa napokon uništava Društvo svjetlosti čime postaje junak.

Poznatiji članovi Društva svjetlosti:[uredi | uredi izvor]