Duel Disk

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Gnome-edit-clear.svg Ovaj članak zahtijeva čišćenje.
Molimo vas, pomozite unaprijediti članak pišući ili ispravljajući ga u enciklopedijskom stilu.
Bih-usa.svg Ovaj članak nije preveden ili je djelimično preveden.
Ako smatrate da ste sposobni da ga prevedete, kliknite na link uredi i prevedite ga vodeći računa o enciklopedijskom stilu pisanja i pravopisu bosanskog jezika.
Crystal Clear action spellcheck.png Moguće je da ovaj članak ne poštuje standarde Wikipedije na bosanskom jeziku
kao što su upotreba afrikata, pravopis, pisanje riječi u skladu sa standardima, te način pisanja članaka.
Preferences-system.svg Ovom članku je potrebna jezička standardizacija, preuređivanje ili reorganizacija.
Pogledajte kako poboljšati članak, kliknite na link uredi i doradite članak vodeći računa o standardima Wikipedije.

Duel Disk (bos.Dvoboj Disk) je izmišljena naprava iz serijala Yu-Gi-Oh!.Pomoću ove naprave je lakše igrati dvoboj u holografskom sistemu.Ova naprava može da ubacuje čudovišta u igru sa pet slobodnih mjesta i jednim posebnim mjestom u koji se ubacuju karte za polja.Stavlja se na jednu ruku.

Sadržaj Duel Diska[uredi | uredi izvor]

  • Kalkulator životnih bodova - On izračunava broj životnih bodova svakim napadom i sa svakom kartom koja povećava životne bodove.
  • Prostor za špil - Pošto špil se ne može držati u džepu ili ruci, u Duel disku se nalazi poseban

dio da špil sa kojeg se izvlače karte.

  • Zaštitna folija za karte - Glavna dužnost ovog djela je da čuva kartu od oštećenja čime bi karta mogla biti neupotrebljiva
  • Groblje Kad jedna karta biva uništena ona odlazi na groblje,otuda se može vratiti posebnim kartama.Na Duel Disku se nalazi mjesto za karte koje su na groblju.Maksimalni iznos karata koje stanu na groblje je 20.

Historija Duel Diskova[uredi | uredi izvor]

U Yu-Gi-Oh! serijalu prve Duel Diskove proizvodi Kaiba Korporacija.Često se dešava da su duel diskovi u stilu špila igrača.Ispočetka u serijalu se prikazuje Duel Disk sa Pegazovog Takmičenja.Zatim se prikazuje Duel Disk 2 to je unapređeni duel disk iz Bojnog Grada.Chaos Duel Disk se prikazuje za vrijeme Yugijeve borbe protiv Dartza.DiaDhank je Duel disk iz Drevnog Egipta s njim se moglo prizvati tri čudovišta.

Yu-Gi-Oh! GX[uredi | uredi izvor]

U serijalu Yu-Gi-Oh! GX postojali su duel diskovi sa prve godine i druge godine,a poznati su i Stilovski Duel Diskovi takozvani Duel Coats koje su imali Titan,Crowler i Prof. Viper.