Ecoplan

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Ecoplan d.o.o.
Vrsta društvo sa ograničenom odgovornošću
Industrija arhitektura, prostorno planiranje, konzalting
Osnovano 1994.
Sjedište Bosna i Hercegovina Mostar, Bosna i Hercegovina
Servisi arhitektonsko projektiranje, prostorni, urbanistički, regulacijski zoning i master planovi, razvojne studije, studije izvodivosti, planovi upravljanja, studije utjecaja na okoliš, prometne studije, projekti infrastrukture
Veb-sajt http://www.ecoplan.ba/

Ecopan d.o.o. je kompanija za prostorno i urbanističko planiranje, projektiranje, studije i konzalting.[1] Osnovana je u Mostaru 1994. godine.

Historija[uredi | uredi izvor]

Kao mala projektantska kompanija u posljeratnim devedesetim godinama, Ecoplan sudjeluje u obnovi ratom razrušenog Mostara što mu pruža priliku da učestvuje u izgradnji i obnovi javnih, stambenih, poslovnih, vjerskih i sportskih objekata u Mostaru i Hercegovini.

Početkom XXI. stoljeća, kompanija širi svoje aktivnosti na prostorno i urbanističko planiranje, studije i konzalting. U posljednjih petnaest godina država, kantoni i općine širom Bosne i Hercegovine angažirale su Ecoplan na nekim od najvećih projekata poput Prostornog plana Federacije Bosne i Hercegovine[2], Prostornog plana područja posebnih obilježja od značaja za FBiH - Autocesta na koridoru Vc, prostornog plana parka prirode Hutovo Blato, prostornih planova općina Neuma, Stoca, Ljubuškog, Prozora-Rame, Čitluka, Čapljine, Gornjeg Vakufa, izrade studije izvodljivosti i studije utjecaja na okoliš izgradnje južne obilaznice Mostara, Studije kategorizacije cesta FBiH i mnogih drugih.

Certifikati[uredi | uredi izvor]

Kao pružatelj usluga prostornih, urbanističkih, regulacijskih, zoning i master planova, planova ruralnog razvoja, kompanija je vlasnik licence Federalnog ministarstva prostornog uređenja za izradu prostornih i urbanističkih planova te detaljnih planskih dokumentata. Težeći standardizaciji i kvaliteti svojih proizvoda, Ecoplan je vlasnik certifikata upravljanja kvalitetom EN ISO: 9001:2008. Kao jedan od članova Udruženja konzultanada i inžinjera BIH, Ecoplan je prema tome član FIDIC-a, najvećeg svijetskog udruženja konsultanata i inžinjera.

Reference[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]