Ekspert (magazin)

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Ekspert
Glavni urednikBenjamin Duraković
KategorijeMagazini
Učestalost izdavanjadvomjesečno
IzdavačOpticon Industry d. o. o.
Cijena12 KM
Godina osnivanja2007.; Mesud Ramić; Benjamin Duraković; Tarik Kadrispahić; Nihad Ahmić; Ensar Mulaosmanović; Adnan Selmanović
Prvo izdanjeSeptembar 2007.
Najnovije izdanje
– DatumJanuar / februar 2008.
– Broj3
ZemljaBosna i Hercegovina Bosna i Hercegovina
JezikBosanski jezik
Veb-sajtEkspert Online

Ekspert je stručno-informativni i edukativni magazin za industriju i B2B marketing. Pokrenut je s ciljem uvezivanja domaće privrede na jednoj strani i naučnih institucija na drugoj strani. Na ovaj način časopis daje svoj doprinos kroz pomoć privredi koja je u tranziciji da zajedničkim naporima odgovori na izazove koji su već tu, kao i popularizaciji tehnike i inžinjerstva kod mladih generacija.

Urednička politika[uredi | uredi izvor]

U skladu sa svjetskim trendovima, magazin svojim stručnim tekstovima preferira interdisciplinarni pristup. Oblasti koje obrađuje su slijedeće: industrija i menadžment, savremene tehnologije, tehničko opremanje građevina, energija i ekologija, upravljanje kvalitetetom, za koje pišu eminentni stručnjaci.

Ekspert je mjesto na kojem se povezuju vrhunski stručnjaci i privredni subjekti, ali i mladi talenti, koji žele ostvariti svoje poslovne ciljeve temeljene na novim tehnologijama i razvoju proizvoda. Magazin koji piše o pozitivnom i daje naglasak razvoju i naučno istraživačkim aktivnostima, a putem "Ekspert mreže" kompanijama su na raspolaganju eksperti raznih profila.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]