Eliza Dushku

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Eliza Dushku
Eliza Dushku
Rodno ime Eliza Patricia Dushku
Rođenje (1980-12-30) 30. decembar 1980 (38 god.)
Watertown (Massachusetts)
Godine rada 1992.– danas
Suprug/a Rick Fox (2009–danas)
Važniji filmovi i/ili serije Dollhouse

Eliza Dushku (rođena 30. decembra 1980.) američka je glumica poznata po brojnim televizijskim i filmskim ulogama, uključujući serije poput Buffy, ubica vampira u ulozi Faith, kao i dvije Foxove serije Tru Calling i Dollhouse.

Filmografija[uredi | uredi izvor]

Filmovi
Godina Naslov Uloga Napomena
1992 That Night Alice Bloom
1993 This Boy's Life Pearl
1994 Fishing with George Piper Reeves kratki film
1994 True Lies Dana Tasker
1995 Bye Bye Love Emma
1996 Race the Sun Cindy Johnson
2000 Bring It On Missy Pantone
2001 Jay and Silent Bob Strike Back Sissy
2001 Soul Survivors Annabel
2002 The New Guy Danielle
2002 City by the Sea Gina
2003 Stan Winston: Monster Mogul sebe kratki film
2003 Wrong Turn Jessie Burlingame
2003 The Kiss Megan Video
2006 The Last Supper konobarica kratki film
2007 On Broadway Lena Wilson
2007 Nobel Son City Hall
2007 Sex and Breakfast Renee
2008 Bottle Shock Joe
2008 The Alphabet Killer Megan Paige ko-producent
2008 The Coverup Monica Wright
2009 Open Graves Erica
2010 Locked In Renee
2011 Batman: Year One Selina Kyle/Catwoman (glas) Animirani film
2011 DC Showcase: Catwoman Selina Kyle/Catwoman (glas) kratki animirani film
2012 Noah's Ark: The New Beginning Zalbeth (glas) Animirani film
2012 Dear Albania Eliza dokumentarni
2013 Jay & Silent Bob's Super Groovy Cartoon Movie Lipstick Lesbian (glas) Animirani film
2014 The Scribbler Silk Postprodukcija
2014 Midnight Rider Rita snima se
Televizija
godina naslov uloga napomena
1995 Journey Cat TV film
1998–2003 Buffy, ubica vampira Faith 20 epizoda
2000–2003 Angel Faith 6 epizoda
2002 King of the Hill Jordan Hilgren-Bronson (glas) sezona 7 epizoda 1: "Get Your Freak Off"
2003–2005 Tru Calling Tru Davies 26 epizoda
2005 That '70s Show Sarah sezona 7 epizoda 15: "It's All Over Now"
2007 Nurses Eve Morrow TV film
2007 Ugly Betty Cameron Ashlock sezona 2 epizoda 9: "Giving Up the Ghost"
2009–2010 Dollhouse Echo/Caroline Farrell 27 epizoda/producent
2010 The Big Bang Theory specijalni agent FBI Angela Page sezona 4 epizoda 7: "The Apology Insufficiency"
2010 RuPaul's Drag Race sebe sezona 3 epizoda 7: "Face, Face, Face of Cakes"
2011 Herd Mentality Casey TV film
2011 Robotomy Shockzana (glas) sezona 1 epizoda 10: "From Wretchnya with Love"
2011 White Collar Raquel Laroque sezona 3 epizoda 9: "On The Fence"
2011 The Cleveland Show sebe (glas) sezona 2 epizoda 22: "Hot Cocoa Bang Bang"
2011 The Guild sebe sezona 5 epizoda 8: "Social Traumas"
2011 Torchwood: Web of Lies Hollu Mokri (glas) 7 epizoda/animirana TV serija
2011 The League Kristen sezona 3 epizoda 10: "The Light of Genesis"
2011–2012 Leap Year June Pepper 5 epizoda/ko-producent
2013–danas Hulk and the Agents of S.M.A.S.H. Jennifer Walters/She-Hulk, konobarica (glas) animirana TV serija
2013 The Saint Patricia Holm TV film

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]