Emir Isović

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Rođen 1978. u Sarajevu. Diplomirao na Ankarskom univerzitetu, u Ankari, Republika Turska, 2003. godine na odsjeku za Engleski jezik i književnost. Magistarski rad na temu Vizuelne promocije kulturnog naslijeđa kroz infografiku odbranio 2015. godine na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu, pod mentorstvom dr. Amile Smajović.

Objavljivao ilustracije za dječije časopise "Vesela sveska", "Male novine", "Barimba", "Elif". Nakon toga posvećuje se samostalnom publiciranju, uglavnom infografika i ilustrovanih mapa. Do sada je kao autor-izdavač objavio:

Bosna i Hercegovina, 100 je razloga zašto te volim. Ilustrovana mapa kulturnog i prirodnog bogatstva Bosne i Hercegovine, format 100x70 cm. Bosansko kraljevstvo, infografički vodič. Ilustrovani vodič kroz historiju i geografiju srednjevjekovne Bosne. Sadrži osnovne podatke o geografiji bosanske države, najvažnije događaje, biografije kraljeva i kraljice, te neke ilustracije i infografike o životu i društvu tog perioda. Bobovac, infografički vodič. Infografički poster koji prikazuje pokušaj rekonstrukcije bosanske prijestolnice Bobovac, sada ruine kod Vareša.