Energija (OGame)

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Nuvola apps package games.png Ovaj članak opisuje video igru OGame, ili njene dijelove, te kao takav ne odgovara stvarnosti, a pojmovi korišteni u opisu ne moraju da odgovaraju pojmovima u stvarnom životu.

Energija je jedan od glavnih resursa u igri OGame. Potrebna je da bi radili rudnici i sintizeri. Energija se proizvodi solarnim elektranama, fuzijskim elektranama i solarnim satelitima. Ne može se opljačkati, niti se sa njom može trgovati.

Faktor izgradnje[uredi | uredi izvor]

Faktor izgradnje je odnos između proizvedene i utrošene energije. Kreće se u rasponu od 0 do 1. Pomnožen sa 100 označava broj procenta kojim se rudnici i sintizeri napajaju energijom. Ukoliko je napajanje manje od 100%, manja je i proizvodna moć rudnika i sintizera.

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]