Enes Begović

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Enes Begović
Rođenje1965 (56–57 god.)
Visoko, SR BiH, SFR Jugoslavija
Žanrovifolk
Karijera1985–danas

Enes Begović (rođen 1965) bosanskohercegovački je pjevač narodne muzike. Napisao je i izdao svoj prvi album 1985. Njegov prvi hit "Bosanac" je i danas jedan od naslušanijih njegovih pjesama i prodat je u 500.000 primjeraka.[1] U svojoj karijeri je snimio 16 albuma i ima 5 kompilacija – preko 200 kompozicija.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

  • Još samo jednom sjeti se (1985)
  • Šta bih ja bez tebe (1987)
  • Vrijeme je donijelo istinu / Što je nema (1988)
  • Bosanac / Noćima nema kraja (1990)
  • Očekuješ previše (1992)
  • Noćna ptica (1993)
  • Noći pune ljubavi (1995)
  • Od života uzmi sve (1997)
  • Oprosti joj bože (1999)
  • Samo jednom se živi (2001)
  • Da se napijem (2002)
  • Tako te volim (2004)
  • Oči boje badema (2006)
  • Za ljubav / Ljubim gdje te boli najviše (2008)
  • Lijepa je (2011)
  • 19 (2019)

Reference[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]