Idi na sadržaj

Enes Begović

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Enes Begović
Rođenje1965 (58–59 god.)
Visoko, SR BiH, SFR Jugoslavija
Žanrovifolk
Karijera1985–danas

Enes Begović (rođen 1965) bosanskohercegovački je pjevač narodne muzike. Napisao je i izdao svoj prvi album 1985. Njegov prvi hit "Bosanac" je i danas jedan od naslušanijih njegovih pjesama i prodat je u 500.000 primjeraka.[1] U svojoj karijeri je snimio 16 albuma i ima 5 kompilacija – preko 200 kompozicija.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

  • Još samo jednom sjeti se (1985)
  • Šta bih ja bez tebe (1987)
  • Vrijeme je donijelo istinu / Što je nema (1988)
  • Bosanac / Noćima nema kraja (1990)
  • Očekuješ previše (1992)
  • Noćna ptica (1993)
  • Noći pune ljubavi (1995)
  • Od života uzmi sve (1997)
  • Oprosti joj bože (1999)
  • Samo jednom se živi (2001)
  • Da se napijem (2002)
  • Tako te volim (2004)
  • Oči boje badema (2006)
  • Za ljubav / Ljubim gdje te boli najviše (2008)
  • Lijepa je (2011)
  • 19 (2019)

Reference[uredi | uredi izvor]

  1. ^ "Biografija Enesa Begovića". Arhivirano s originala, 2. 7. 2013. Pristupljeno 2. 7. 2013.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]