Enes Begović

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Accessories-text-editor.svg Ovaj članak je u začetku.
Članak treba imati najmanje 5 rečenica i linkove na druge postojeće članke. Uključite se i pomozite Wikipediji proširivanjem ovog članka.
Enes Begović
Žanrovi folk
Karijera 1985 - danas
Albumi
Oči boje badema Ljubim gdje te boli najviše Lijepa je
(2006) (2008) (2011)

Enes Begović (rođen 1965. u Visokom) je bosanskohercegovački pjevač narodne muzike. Napisao je svoj prvi album 1985. Njegov prvi hit "Bosanac" je i danas jedan od naslušanijih njegovih pjesama i prodat je u 500.000 primjeraka.[1] U svojoj karijeri je snimio 14 albuma i 3 kompilacijska albuma - ukupno skoro 200 kompozicija.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

  • Još samo jednom sjeti se (1985)
  • Šta bih ja bez tebe (1987)
  • Što je nema (1988)
  • Bosanac (1990)
  • Noćima nema kraja (1990)
  • Noćna ptica (1993)
  • Noći pune ljubavi (1995)
  • Od života uzmi sve (1998)
  • Oprosti joj bože (1999)
  • Samo jednom se živi (2001)
  • Da se napijem (2002)
  • Tako te volim (2004)
  • Oči boje badema (2006)
  • Ljubim gdje te boli najviše (2008)
  • Lijepa je (2011)

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

Reference[uredi | uredi izvor]