Enes Halilović

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Enes Halilović (5. mart 1977, Novi Pazar). je srbijanski pripovjedač, pjesnik, dramski pisac i novinar bošnjačkog porijekla. Uređuje književni list Sent. Autor je projekta Arhiva istorije, kulture i tradicije – ATIK. Zastupljen u nekoliko antologija i preveden na nekoliko jezika.

Bibliografija[uredi | uredi izvor]

  • Srednje slovo, poezija (1995)
  • Bludni parip, poezija (2000)
  • Potomci odbijenih prosaca, priče (2004)
  • In vivo, drame (2004)
  • Kapilarne pojave,priče (2006)
  • Listovi na vodi, poezija (2007)
  • Kemet, drama (2010)
  • Ep o vodi, roman (2012)
  • Ako dugo gledaš u ponor (2016)

Nagrade[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

Reference[uredi | uredi izvor]