Esperanza (pjesma)

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Wiki letter w.svg Ovaj članak je siroče zato što nema ili vrlo malo ima drugih članaka koji linkuju ovamo.
Molimo Vas da postavite linkove prema ovoj stranici sa srodnih članaka(23-02-2012)
"Esperanza"
Singl Enriquea Iglesiasa
s albuma Cosas del Amor
Snimljen septembar, 1998
Žanr Latino
Trajanje 3:16
Izdavač Fonovisa
Pisac/-ci Enrique Iglesias i Chein Garcia Alonso
Producent(i) Rafael Perez Botija

Esperanza (bos: Nada) je naziv prvog singla Enriquea Iglesiasa sa njegovog trećeg studijskog albuma pod nazivom "Cosas del Amor".

Pjesmu su napisali Enrique Iglesias i Chein García-Alonso, koji je poslije također napisao i singlove "Experiencia Religiosa" i "Revolución", za Iglesiasa. Spot za ovu pjesmu je uradio Jaume Collet-Serra.

Pjesma je debitovala na američkoj top listi "Hot Latin Tracks" na mjestu broj 4, 26. septembra 1998. godine i u ostala u slijedećih nekoliko sedmica. 24. oktobra iste godine pjesma je dospjela na prvo mjesto top liste i na vrhu se zadržala 4 sedmice. 15 sedmica je provela u prvih 10, a 24 sedmice u prvih 40.