Genetics & Applications

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Genetics & Applications
Glavni urednik Kasim Bajrović
Kategorije Naučni časopis
Učestalost izdavanja Polugodišnji
Izdavač INGEB
Tiraž Elektronski i printani
Godina osnivanja 2017.
Prvo izdanje 2017.
Najnovije izdanje
– Datum2019
Zemlja Bosna i Hercegovina
Jezik Engleski
ISSN: 2566-2937
eISSN: 2566-431X
Veb-sajt http://www.genapp.ba/

Genetics & Applications (G&A)[1] je službeni časopis Instituta za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju[2], Univerziteta u Sarajevu[3]. Predviđen je kao međunarodni časopis otvorenog pristupa, koji izlazi dva puta godišnje u štampanom i elektronskom (on-line) formatu, a objavljuje nove recenzirane članke i značajna otkrića u područjima osnovne i primijenjene genetike. Po dogovoru s Uredništvom, povremeno se mogu prirediti i posebna izdanja ili dodaci.

Teme obuhvaćene u okviru Genetics & Applications (G&A) uključuju oblasti:

Mole se autori da predaju kompletne, neobjavljene, originalne radove koji nisu u recenziji ni u jednom drugom časopisu. Prihvatljivi su oni koji okupljaju i šire temeljna znanja iz svih područja genetike.

Ovaj časopis je indeksirani ili sažet u bazama podataka: EBSCO, DOAJ, CAB Abstracts, Google Scholar, Global Health database, Crossref i Index Copernicus.

G&A koristi sisteme LOCKSS i CLOCKSS, kako bi osigurali sigurnu i trajnu arhivu časopisa. Genetics & Applications objavljuje pet vrsta rukopisa: kritike (Reviews), istraživačke članke (Research Articles), kratke komunikacije (Short Communications), bilješke (Notes) i pisma (Letters).

Ovaj časopis izlazi samo na engleskom i ne naplaćuje stranice.

Također pogledajte

Reference

  1. ^ http://www.genapp.ba/
  2. ^ www.ingeb.unsa.ba
  3. ^ http://www. nesa.ba/