Goran Panić

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Goran Panić je rođen u Maglaju, završio je Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu. Dugi niz godina je radio kao dizajner u Tvornici Natron, da bi nakon odlaska u Montreal počeo da radi kao dizajner u svjetski poznatoj kući za proizvodnju crtanih i animiranih filmova - Cinar, koja je stekla slavu producentskim poduhvatima "Arthur" i "Caillou".

Ime Gorana Panića pojavljuje se i u grupi dizajnera za poznati kanadski crtani film Spring Break (Iqaluit, Nunavut, Canada)- Rađanje proljeća. Za svoj rad u animaciji crtanog filma dobio je nagradu Emmy koja je u svijetu televizijske produkcije ravna Oskaru.

Trenutno živi i stvara u Montrealu, Kanada.System-users.svg Nedovršeni članak Goran Panić koji govori o biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.