Građanska demokratska stranka Bosne i Hercegovine

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Znak GDS Bosne i Hercegovine

Savez socijalističkog radnog naroda SSRN Bosne i Hercegovine je 1990. godine je izrastao u Demokratski Socijalistički Savez Bosne i Hercegovine. Na Konvenciji od 26. maja 1993. godine, stranka je usvojila novi Program i Statut i promijenila ime u Građanska demokratska stranka BiH. GDSBiH je stranka demokratskog političkog centra. Sjedište stranke je u Sarajevu. Predsjednik Stranke je Ibrahim Spahić. Građanska demokratska stranka BiH učestvuje na svim lokalnim i općim izborima od 1990. godine i ima parlamentarni status, bilo da je nastupala samostalno ili u političkim savezima.

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]


Vote stub.svg Nedovršeni članak Građanska demokratska stranka Bosne i Hercegovine koji govori o politici treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.