Heather Locklear

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Heather Locklear
Heather Locklear
Rodno ime Heather Deen Locklear
Rođenje 25. septembar 1961. Los Angeles, SAD
Godine rada 1979 -


Heather Deen Locklear (25. septembar 1961. -) je američka glumica, najpoznatija po televizijskim ulogama. Među njima se posebno ističe "Sammy Jo Carrington" u planetarno popularnoj TV-seriji Dinastija, "policajka Stacy Sheridan" u TV-seriji T. J. Hooker, "Amanda Woodward" u TV-seriji Melrose Place i "Caitlin Moore" u sitcomu Spin City.


Filmografija[uredi | uredi izvor]

Godina Naslov Uloga Napomene
1981 The Return of the Beverly Hillbillies Catherine sporedna
1984 Firestarter Victoria 'Vicky' Tomlinson McGee sporedna
1989 The Return of Swamp Thing Abby Arcane glavna
1991 The Big Slice Tanya sporedna
1993 Wayne's World 2 Sama sebe Cameo
1996 The First Wives Club Sharon sporedna
1997 Double Tap Kat Shaw glavna
2000 Money Talks Grace Cipriani glavna
2003 Looney Tunes Back in Action Dusty Tails sporedna
2004 Uptown Girls Kimberly sporedna
2005 The Perfect Man Jean Hamilton glavna
2006 Mr Washboard Stomach Sabrina Townsend glavna
2007 Sydney White Cassie sporedna
2007 Angels Fall Reece glavna

Televizijski nastupi[uredi | uredi izvor]

Producent[uredi | uredi izvor]

Reference[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

Info
Heather Locklear na Internet Movie Database

Heather Locklear na TV.com

Commons logo
U Wikimedijinom spremniku se nalazi još materijala vezanih uz: