Irena Grobnik

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Irena Grobnik
Lik iz serije Bitange i princeze
Prvo pojavljivanje 1. epizoda
Portretirao/la Mila Elegović
Informacije
Zanimanje bivša manekenka, voditeljica Star@ TV, pjevačica

Irena Grobnik je izmišljeni lik iz hrvatske serije Bitange i princeze.

Irena je ne tako bistra, ali vrlo snalažljiva i probojna djevojka. Nekada je bila manekenka, ali je odlučila voditi smisleniji život. Počinje živjeti prekoputa Roberta Kumerlea i njih dvoje se nikako ne podnose, jer je Robi velika suprotnost Ireni i oni su uvijek predmet svađe. Irena dobija novu cimericu Luciju Toč. Lucija je jako sramežljiva i sušta suprotnost Ireni. Irena sa Robijem počinje raditi na lokalnoj televiziji, ali televizija propadne. U drugoj sezoni ona dobija menadžera Robija i postaje pjevačica sa "Kazinim" bendom. Ona se jednom čak kandiduje i za predsjednika kvarta i njen pomoćnik postaje Kazo još jedan njihov cimer. Irena u drugoj sezoni isto tako upoznaje Tomicu, slikara s kojim se upušta u vezu. U trećoj sezoni nastavit će svoj karijeru pjevačice sa pseudonimom I Gee,(fon. Aj Dži).