Irena Grobnik

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Irena Grobnik
Starost oko 30 godina
Spol žena
Posao bivša manekenka, voditeljica Star@ TV, pjevačica
Pojavljuje se u 1. epizodi

Irena Grobnik je izmišljeni lik iz hrvatske serije Bitange i princeze.

Irena je ne tako bistra ali vrlo snalažljiva i probojna djevojka. Nekada je bila manekenka, ali je odlučila voditi smisleniji život. Počinje živjeti prekoputa Roberta Kumerlea i njih dvoje se nikako ne podnose jer je Robi velika suprotnost Ireni i oni su uvijek predmet svađe. Irena dobija novu cimericu Luciju Toč. Lucija je jako sramežljiva i sušta suprotnost Ireni. Irena sa Robijem počinje raditi na lokalnoj televiziji, ali televizija propadne. U drugoj sezoni ona dobija menadžera Robija i postaje pjevačica sa "Kazinim" bendom. Ona se jednom čak kandiduje i za predsjednika kvarta i njen pomoćnik postaje Kazo još jedan njihov cimer. Irena u drugoj sezoni isto tako upoznaje Tomicu, slikara s kojim se upušta u vezu. U trećoj sezoni nastavit će svoj karijeru pjevačice sa pseudonimom I Gee,(fon. Aj Dži).