Ivica Vlašić

S Wikipedije, slobodne enciklopedije

Ivica Vlašić rođen je 1954. u Varešu (Bosna i Hercegovina), ali se već 1960. skupa s roditeljima vraća u očevo rodno mjesto Glavice kod Livna. Po završetku osnovne i srednje škole u Livnu upisuje Akademiju za likovne umjetnosti u Sarajevu gdje je diplomirao 1976. godine.

Iste godine slijedi studijsko putovanje u Pariz. Specijalizira slikarstvo kao stipendist Poljske vlade 1981. u Varšavi. Sudjeluje u likovnim kolonijama od Primoštena do Okića, Slavonskog Broda, Đurđevca, Daruvara i dr. član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) Split i član Društva Hrvatskih likovnih stvaratelja Herceg Bosne (DHLSH-B). Za svoj stvaralački rad primio je brojne nagrade i priznanja kao i zahvalnice za sudjelovanje u humanitarnim donacijama za Republiku Hrvatsku i Herceg Bosnu.

Ivica Vlašić uvršten je 1996. u Enciklopediju hrvatske umjetnosti u izdanju Leksikografskog zavoda "Miroslav Krleža" u Zagrebu, a 1997. u Nacionalnu zbirku grafika Hrvatskog kluba za međunarodnu saradnju kao "Aetas aurea hrvatske grafike" sa svoje dvije grafike "Pogled na Kamešnicu" i "Primošten".

1998. godine otvara privatnu galeriju "Vlašić" u T.P.C. "Forum" - Livno. Živi i radi u Livnu.