Jesse Andersen

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Jesse Andersem
Jesse Andersen
Jesse Andersen
Pojavljuje se u 106 epizodi
Špil Crystal Beast (bos.Kristalna čudovišta)
Rang Razmjenjeni student sa Sjeverne Akademije
Godine 16 (približno)
Visina 170 cm
Težina 58 kg
Najdraža hrana nepoznato
Originalno (japansko) ime ヨハン・アンデルセン, Yohan Anderusen

Jesse Andersen (ヨハン・アンデルセン, Yohan Anderusen) (Džesi Andersen) je fiktivni lik iz japanske crtane serije Yu-Gi-Oh! GX.Dolazi u trećoj sezoni u sklopu razmjene studenata sa Sjeverne Akademije.

Biografija lika[uredi | uredi izvor]

U Yu-Gi-Oh! GX animeu, Jesse je razmjenjeni student sa Sjeverne Akademije koji dolazi na Akademiju Dvoboja u trećoj sezoni serije.On često skriva identitet i jako je tajanstven.

Odlukom profesora Vipera on dobija Džejdena za protivnika u prvom egzibicijskom meču.On u duelu poziva svoje najjače čudovište Cyrstal Beast:Rainbow Dragon.Džejden ga pobjedi, ali on priznaje da karta ta karta još ne postoji i šalje je u kompaniju za proizvodnju karata Industrial Illusions čiji je vlasnik Maximilion Pegaz.

Nakon što je karta kreirana ona posjeduje dvoboj energiju koja može da uzrokuje crvotočinu koja je otvorena tokom dvoboja Džesija i Zejna.[1] zbog koje Jesse biva opsjednut Marcelovim duhom i sa njegovim moćima se vraća na akademiju.[2].On biva isto tako zarobljen u drugoj dimenziji, ali Džejden i prijatelji prave prolaz između svjetova kako bi ga vratili.

Kada u njega ulazi Marcelov duh on počinje igrati igru sjena.Kasnije će se ispostaviti da ga je kontrolisao Yubel.Kako bi spasio Džesija, Džejden odigra meč protiv Yubela, a kasnije će se ispostaviti da je Yubel prebacio Džesijovu dušu u čudovište Rainbow Dragona.Kada Džejden razdvoji čudovište Rainbow Dragon sa kartom Super Fusion Džesi se vraća u normalu.

U četvrtoj sezoni on dolazi u Domino City gdje je imao duel sa Džejdenom kojeg je opsjeo Trueman.Nakon što pobijedi u duelu on i Džejden se vraćaju na akademiju kako bi spriječili Truemana.

Zanimljivosti[uredi | uredi izvor]

  • Džesi u verziji serije na engleskom priča sa Južnoameričkim naglaskom

Reference[uredi | uredi izvor]

  1. ^ Yu-Gi-Oh! GX. Epizoda #127. 14. mart, 2006.
  2. ^ Yu-Gi-Oh! GX. Epizoda #130. 4. april, 2007.