Jesse Andersen

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Jesse Andersem
Johan.jpg
Jesse Andersen
Pojavljuje se u106 epizodi
ŠpilCrystal Beast (bos.Kristalna čudovišta)
RangRazmjenjeni student sa Sjeverne Akademije
Godine16 (približno)
Visina170 cm
Težina58 kg
Najdraža hrananepoznato
Originalno (japansko) imeヨハン・アンデルセン, Yohan Anderusen

Jesse Andersen (ヨハン・アンデルセン, Yohan Anderusen) (Džesi Andersen) je fiktivni lik iz japanske crtane serije Yu-Gi-Oh! GX.Dolazi u trećoj sezoni u sklopu razmjene studenata sa Sjeverne Akademije.

Biografija lika[uredi | uredi izvor]

U Yu-Gi-Oh! GX animeu, Jesse je razmjenjeni student sa Sjeverne Akademije koji dolazi na Akademiju Dvoboja u trećoj sezoni serije.On često skriva identitet i jako je tajanstven.

Odlukom profesora Vipera on dobija Džejdena za protivnika u prvom egzibicijskom meču.On u duelu poziva svoje najjače čudovište Cyrstal Beast:Rainbow Dragon.Džejden ga pobjedi, ali on priznaje da karta ta karta još ne postoji i šalje je u kompaniju za proizvodnju karata Industrial Illusions čiji je vlasnik Maximilion Pegaz.

Nakon što je karta kreirana ona posjeduje dvoboj energiju koja može da uzrokuje crvotočinu koja je otvorena tokom dvoboja Džesija i Zejna.[1] zbog koje Jesse biva opsjednut Marcelovim duhom i sa njegovim moćima se vraća na akademiju.[2].On biva isto tako zarobljen u drugoj dimenziji, ali Džejden i prijatelji prave prolaz između svjetova kako bi ga vratili.

Kada u njega ulazi Marcelov duh on počinje igrati igru sjena.Kasnije će se ispostaviti da ga je kontrolisao Yubel.Kako bi spasio Džesija, Džejden odigra meč protiv Yubela, a kasnije će se ispostaviti da je Yubel prebacio Džesijovu dušu u čudovište Rainbow Dragona.Kada Džejden razdvoji čudovište Rainbow Dragon sa kartom Super Fusion Džesi se vraća u normalu.

U četvrtoj sezoni on dolazi u Domino City gdje je imao duel sa Džejdenom kojeg je opsjeo Trueman.Nakon što pobijedi u duelu on i Džejden se vraćaju na akademiju kako bi spriječili Truemana.

Zanimljivosti[uredi | uredi izvor]

  • Džesi u verziji serije na engleskom priča sa Južnoameričkim naglaskom

Reference[uredi | uredi izvor]

  1. ^ Yu-Gi-Oh! GX. Epizoda #127. 14. mart, 2006.
  2. ^ Yu-Gi-Oh! GX. Epizoda #130. 4. april, 2007.