Josip Burušić

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Josip Burušić (Gradačac, 1969.) je bosanskohercegovačko-hrvatski naučnik, psiholog.

Biografija[uredi | uredi izvor]

Djetinjstvo i mladost provodi u Modriči. Studij psihologije je započeo na Univerzitetu u Sarajevu. Doktorirao je na Univerzitetu u Zagrebu društvene nauke, oblast psihologija 2003. godine (naslov disertacije je bio: "Individualne razlike i stilovi samopredstavljanja"). Saradnik je Instituta društvenih nauka "Ivo Pilar" u Zagrebu.

Naučni rad[uredi | uredi izvor]

Područja njegovog naučnog rada uključuju psihologiju ličnosti, metodologiju istraživanja, psihologiju interpersonalnih odnosa, te psihologiju samopredstavljanja. Nosioc kolegija "Psihologija ličnosti II", "Teorijski sistemi u psihologiji" i "Psihologija menadžmenta", te saradnik na kolegiju "Istraživačke metode I i II" na Studiju psihologije Hrvatskih studija Univerziteta u Zagrebu naučnim skupovima.

Član jedne hrvatske i jedne inozemne naučne organizacije.

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]

[icon] Ova sekcija zahtijeva proširenje.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]