K'naan

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
K'naan
K'naan by David Shankbone.jpg
Osnovne informacije
Žanrovi Hip hop
Zanimanje Instrumentalista, reper, pjevač
Instrumenti Klavir, gitara, udaraljke, glas
Karijera 2001 - sada
Izdavači A&M/Octone
Veb-sajt Oficijelna stranica
Albumi
Country, God or the Girl Troubadour The Dusty Foot on the Road
(2012) (2009) (2007)

K'naan (izgovor: /ˈkeɪnɑːn/), pravim imenom Keinan Abdi Warsame (somalijski: Keynaan Cabdi Warsame, arapski: كنعان عبدي ورسمه), Mogadišu, 1. februar 1978.somalsko-kanadski pjevač, pjesnik, tekstopisac i instrumentalist.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

Albumi[uredi | uredi izvor]

  • 2004: My Life Is a Movie
  • 2005: The Dusty Foot Philosopher
  • 2007: The Dusty Foot on the Road
  • 2009: Troubadour
  • 2012: Country, God or the Girl

Singlovi[uredi | uredi izvor]

Singlovi u kojima K'naan gostuje