KK Salinass Fallconss

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Košarkaški klub Salinas Falcons je klub iz Tuzle, osnovan 1999 godine. U klubu rade škole košarke za pionire, kadete i juniore. Ime kluba je nastalo od riječi Salinas što je stari naziv za Tuzlu i riječi Falcons što na engleskom jeziku znači sokolovi.

Košarkaški klub Salinas Falcons, učestvovao je od svog samog početka u takmičenjima za mlade selekcije. Već 2000. godine klub se uključuje u košarkašku ligu za mlade selekcije koje je organizovao Regionalni košarkaški savez Tuzla.

Salinas Falcons 2002. godine kao jedan od organizatora se uključuje u jedinstvenu košarkašku ligu mladih Bosne i Hercegovine nazvanu "Bolji Balkan". Od tada pa sve do danas klub učestvuje u tom takmičenju sa zapaženim rezultatima.