Kategorija:U začetku

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži

Svako doprinosi Wikipediji tamo gdje misli da može najbolje pomoći, ali potrebni su i načini kako obavijestiti koji su članci potrebni. Trenutno postoji 3 načina:

  • Na stranici tražene strane poredani su članci koji ne postoje, a na koje postoje linkovi, i to redom po broju linkova na nepostojeći članak. Dobra strana ovoga je objektivnost, jer je broj linkova na članak vrlo dobar kriterij za potrebnost članka.
  • Stranica kratke strane je također mjesto gdje se mogu naći članci kojima treba dorada, ali ovdje kriterij nije broj članaka, nego njihova dužina. Tako je na vama da li ćete kandidovati dotični članak za brisanje ili ćete ga doraditi. Loša strana je što se dotična lista obnavlja istom učestalošću kao i tražene strane.
  • Zadnji način je pogled u ovu kategoriju, u kojoj su pobrojani članci koji u sebi sadrže šablon U začetku, koji se stavlja na kratke stranice kojima je potrebna dopuna (na prazne stranice se ne stavlja ovaj šablon jer prazne stranice treba ili dopuniti, ili predložiti za brisanje). Ovo je dobar način, jer doprinosi kvaliteti članaka na Wikipediji.

Sve kategorije[uredi | uredi izvor]

Podkategorije

Ova kategorija ima sljedećih 75 potkategorija, od 75 ukupno.

!

A

D

F

G

H

I

K

L

M

N

P

R

S

T

Članci u kategoriji "U začetku"

U ovoj kategoriji nalazi se 200 članak.

(prethodna stranica) (sljedeća stranica)
(prethodna stranica) (sljedeća stranica)