Kaze Ghost Warrior

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Translation Latin Alphabet-cs.svg Ovaj članak nije preveden ili je djelimično preveden.
Ako smatrate da ste ga sposobni prevesti, kliknite na "Uredi" i prevedite ga vodeći računa o enciklopedijskom stilu pisanja i pravopisu bosanskog jezika.
Wiki letter w.svg Ovaj članak je siroče zato što nema ili vrlo malo ima drugih članaka koji linkuju ovamo.
Molimo Vas da postavite linkove prema ovoj stranici sa srodnih članaka(23-02-2012)
Omot DVD-a

Kaze Ghost Warrior je kratki CGI crtani film. Traje oko dvadeset minuta, a jedini tvorac filma je Timothy Albee.

Priča[uredi | uredi izvor]

Film počinje s Itsuom koji pripovijeda o carskoj obitelji ubijenoj prije mnogo godina. Također spomene Bay koja je ubijena zajedno s ostatkom obitelji. Kaze, koji je bio zaljubljen u nju, otkrio je plan da se svrgne carska porodica, ali je ubijen. Kasnije nekoliko ubica s Yashinom na čelu posjeti Itsuovu gostionicu i počne se zabavljati prijeteći konobaru. Ubrzo dođe i Kaze i, nakon što se banda namjeri na njega, pretuče ubice i izbaci ih. Itsua se zahvali i zadrži Kazea. Nakon kraćeg razgovora sazna da je Kaze kapetan straže koji želi osvetiti carsku obitelj kojoj je služio. Itsua se ponudi da pomogne, ali Kaze odluči otići. Kasnije ga Yashin pronađe na livadi kako plače i pošalje nekoliko ubica da ga ubiju. Nakon što pobije sve napadače Kaze ode do Yashina i ubije ga pandžama.

Likovi[uredi | uredi izvor]

Timothy Albee je posudio glas trojici likova (koji su jedini imali dijalog) i dao imena svim sporednim.

  • Kaze: Tigar mačevalac. Omiljeno oružje mu je katana. Odlučio je osvetiti carsku obitelj nakon što je ubijena. Bio je kapetan carske straže.
  • Itsua: Pas krčmar. Lik je dizajniran po autorovom psu.
  • Soshi: Yashinov gospodar.
  • Yashin: Štakor kojega je Kaze ubio na kraju filma. Radio je za Soshia.

Knjiga[uredi | uredi izvor]

Postoji knjiga o produkciji Kaze Ghost Warriora zvana Kaze Ghost Warrior-CGI Filmmaking.

Timothy Albee je pisao knjigu dok je radio film tako da knjiga sadrži poprilično detaljne opise rađenja filma. Također ima nekoliko poglavlja o tome kako napraviti dijalog, muziku, storyboard itd. Knjiga ima preko 300 stranica u crno-bijelom. S obzirom na to da je film rađen na Aljasci autor ponekad napiše neku zgodu koja mu se dogodila. Knjiga također ima dizajn likova, storyboard iz filma, slike itd.

Budućnost[uredi | uredi izvor]

S Kazeom se rade još dva filma i računarska igra. Sam film je "demo" duže verzije koja se trenutačno radi.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]