Kobna vatra

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Kobna vatra je imaginarno oružje, stvoreno od moći Istinskog izvora, iz svijeta Točka vremena. Kobna vatra je zrak tečne vatre koji može da uništi skoro sve supstance. Jedino je srcokamen otporan na kobnu vatru. Kobna vatra ne samo da uništi stvar ili biće koje pogodi, već uništava akcije nekog čovjeka do određenog trenutka u prošlosti. Kobna vatra je pronađena u Ratu Moći. I Svijetlo I Sijenka su je upotrebljavali slobodno jednu godinu, ali su tada postali svijesni posljedica kobne vatre. Nekoliko gradova su izblijedili zbog brisanja akcija. Ni Sijenka ni Svijetlost nisu više koristili kobnu vatru. U toku radnje knjiga samo nekoliko likova koristi kobnu vatru: Rand al’Tor, Izgubljeni, Ninaeva I Moraina.