Kontra

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Kontra
Rođenje1990 (30–31 god.)
Sarajevo, SR BiH, SFR Jugoslavija
Žanrovihip-hop, rep
Zanimanjepjevač
Karijera2003–danas
Povezani umjetniciFrenkie, Shtuka, FM JAM, Dj Soul
Veb-sajthttps://www.fmjam.com/crew/kontra/

Zlatan HajlovacKontra (rođen 1990) bosanskohercegovački je hip-hop muzičar. Rođen je u Sarajevu. Rep muzikom bavi se od 2004. Član je Dlanbeatza i FM JAM kolektiva, a dosad je izdao nekoliko nezavisnih izdanja u vidu albuma i mixtapeova.

Rad i djelo[uredi | uredi izvor]

U 2012. godini izdaje album Pogled u prazno koji je napravljen u saradnji sa kolegom iz Dlanbeatza, Shtukom, kao i mixtapeovi Kontra Mixtape (2009), Sto Posto Mixtape (2013) i serijal nazvan 24 Sata Mixtape koji je rađen sa Shtukom gdje se kompletne pjesme pišu, snimaju, produciraju i objavljuju za 24 sata. Godine 2014. je izdao svoj prvi solo album pod nazivom Igra Riječi, koji je ujedno, prema muzičkom portalu Muzička Zona, proglašen najboljim albumom te godine na Balkanu.[1]

Saradnje[uredi | uredi izvor]

Nerijetko je u saradnji sa Frenkijem, Indigom i DJ Soulom iz Fm Jam-a na bini, a svoje solo nastupe radi sa Shtukom. Uz to, nastupao je sa značajnim izvođačima kao što su Bushido, Azad, RAF Camora i M.O.P.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

Studijski albumi[uredi | uredi izvor]

  • Pogled u prazno (2012)
  • Igra riječi (2014) [sa hitom "King Kontra"]
  • Putanja (2017)
  • Egzil (2018)
  • 20/20 (2019)
  • Nikad Zauvijek Isti (2020)

Kompilacije, regionalni, EP i drugi albumi[uredi | uredi izvor]

Reference[uredi | uredi izvor]

  1. ^ "10 najboljih albuma domaće muzičke scene za 2014. godinu". 31. 12. 2014. Arhivirano s originala, 4. 4. 2016. Pristupljeno 23. 6. 2015.