Kontra (grupa)

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Kontra

Kontra je sarajevska hardcore grupa osnovana 2000. godine. Članovi su Slava (gitara), Dado (bas-gitara), Muki (vokal) i Zlaja (bubnjevi).

Prije Kontre[uredi | uredi izvor]

Prije osnivanja Kontre, članovi benda su svirali u bendovima Brain Blocade, Protest, Bomb Squad, My Choice, Ex Legis i drugim. Od osnivanja Kontre, članovi su posvećeni ovom bendu, iako Slava (gitarista Kontre) i Zlaja (bubnjar Kontre) rade i sa bendom Flatline.

Izdanja[uredi | uredi izvor]

Grupa ima snimljen split album sa grupom Atxanta (Barcelona) i još jedan demo album koji nema imena. Uskoro počinje snimanje i trećeg demo albuma grupe Kontra. Kontra snima album u čistom DIY stilu.

Koncerti[uredi | uredi izvor]

Grupa je koncertno aktivna od svog nastanka, a nastupi koji su vrijedni spomena su sa grupama Dirty Rotten Imbeciles, Madball, Rykers, Brightside, Slamdamn, Chatharsis, Analena, Ritam Nereda, KUD Idijoti, Hladno Pivo.

Kontroverze oko tekstova i stavova grupe[uredi | uredi izvor]

Commons-emblem-issue.svg Tema članka je kontroverzna.
Moguće je da se pojedinci ne slažu s tačkom gledišta izraženom u ovom članku ili je neutralna tačka gledišta članka sporna.

Zbog patriotskog stava koji bend Kontra gaji u svojim tekstovima i pjesmama, nekoliko puta su bili osuđivani od strane javnosti kao nacionalistički bend[potreban citat].

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]