Korisnik:ImJustThere/Igralište

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Br.
epizode 
Br. u
sezoni 
Naslov  Režija  Scenario  Prvo prikazivanje 
1a1a"Tražimo kuhara"[a]
"Traži se radnik"
Alan SmartStephen Hillenburg, Derek Drymon, Tim Hill1. maj 1999. (1999-05-01)
Malena spužva Spužva Bob Skockani želi raditi u najpoznatijem restoranu u Koralovu, Krusty Krabi. Ali njegov komšija Kalamarko Pipkavac kaže šefu da Spužva Bob ne bi trebao raditi za njih jer je nespretan. Šef, Gdin. Kliještić, kaže Spužva Bobu da kupi spatulu koju je izmislio. Dok Spužva Bob kupuje tu spatulu, Krusty Krabu napadne hrpa sardela. Spužva Bob nahrani gladne sardele s Kebinim pljeskavicama koje napravi sa spatulom koju je kupio. Njegove vještine zadive Gdina. Kliještića, i zato ga zaposli i ispuni želju.
1b1b"Reef Blower"[b]Fred Miller i Tom YasumiStephen Hillenburg, Derek Drymon, Tim Hill, Paul Tibbitt, Jay Lender1. maj 1999. (1999-05-01)
Kalamarko pronađe školjku na svojoj bašti, i baci je na Spužva Bobovu. Kada Spužva Bob vidi školjku, iskoristi svoj puhač da je se riješi. Spužva Bob je jako blesav i napravi nered radeči nešto jednostavno, i također uništi Kalamarkov dan.


Greška kod citiranja: <ref> oznake postoje za grupu pod imenom "lower-alpha", ali nije pronađena pripadajuća <references group="lower-alpha"/> oznaka, ili zatvarajući </ref> nedostaje