Korisnik:Mhare/Test

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Bosanskijezik.png
Dobrodošli na Wikipediju na bosanskom jeziku!
U enciklopediji na bosanskom jeziku trenutno se nalazi 81.747 članaka.
Wikipedia:Uvod
Wikipedija na bosanskom jeziku

Dobrodošli na Wikipediju na bosanskom jeziku! Wikipedija je slobodna enciklopedija na raznim jezicima. U enciklopediji na bosanskom jeziku (počevši od 12.12.2002. godine) trenutno se nalazi 81.747 članaka.

Pročitajte upute da biste naučili kako Wikipedia radi, vježbajte na igralištu i posjetite Vrata zajednice da biste saznali kako i Vi možete učestvovati u razvoju Wikipedije. Prilikom pretrage Wikipedije trebate imati podešenu tastaturu na bosanski jezik što podrazumijeva afrikate (č, ć, đ, š, ž).
Bosanski jezik obiluje raznovrsnošću i mnoge riječi se ispravno govore i pišu na više načina. Radi konsistentnosti, kvaliteta i tehničke jednostavnosti, Wikipedija na bosanskom jeziku je prihvatila određene jezičke standarde, koje bi svaki učesnik trebao poštovati kako bismo imali kvalitetne i pregledne članke. Molimo Vas da vodite računa o gramatici i pravopisu bosanskoga jezika.

Opća pitanja možete postaviti na Čaršiji ili možete direktno diskutovati sa ostalim korisnicima na njihovim stranicama za diskusiju.

:Template:Vijesti
Vijesti
:Template talk:Odabrani članak
Odabrani članak mjeseca
James u Torinu u martu 2007.

Richard David James (rođen 18. augusta 1971), poznatiji po pseudonimu Aphex Twin, jest britanski elektronički muzičar iz Cornwalla. Čuven je po svom uticajnom i idiosinkrastičnom radu tokom 1990-ih u muzičkim žanrovima kao što su ambijentalni techno i IDM za koji je dobio masovne pohvale kritičara. Također je jedan od osnivača Rephlex Recordsa s Grantom Wilson-Claridgeom.

Izvorno objavljujući acid techno muziku pod pseudonimima AFX i Polygon Window, James je prvi put zadobio sveopšte pohvale kritičara za album Selected Ambient Works 85-92 iz 1992. godine. Postao je slavan i u glavnoj struji uz pomoć EP-a Come to Daddy iz 1997. i singla "Windowlicker" iz 1999. godine. Nakon objave albuma Drukqs 2001, James neko vrijeme nije objavljivao djela pod svojim glavnim pseudonimom, ali je objavio niz EP-ova Analord 2005. pod pseudonimom AFX. Aphex Twin vratio se 2014. s novim albumom Syro za koji je osvojio nagradu Grammy za najbolji dance/elektronički album.
:Template talk:Moždanisteznali
Možda niste znali, da...
Wikipedia:Vrata zajednice
Pogledajte također
Wikipedia:Na današnji dan
Na današnji dan
Concord
Obližnji datumi:

Sadržaj