Korisnik:Todorovic.nevena

S Wikipedije, slobodne enciklopedije

Nevena Todorović[uredi | uredi izvor]

Nevena Todorović(rođ. Dobrijević), (Sanski Most, 1. aprila 1973). U Lušci Palanci je završila osnovnu školu, a srednju Medicinsku školu završila je u Banja Luci. Medicinski fakultet u Banja Luci  završila je  2000. godine. Zaposlena je u JZU Dom zdravlja u Banja Luci od 2000. godine. Kao doktor opšte prakse radila je četiri godine u Odjeljenju za zaštitu zdravlja djece i omladine, a specijalizaciju iz porodične medicine završila je u novembru 2007. godine. Imenovana je na mjesto Načelnika Službe porodične medicine sa edukativnim centrom 2008 godine. Od 2008. godine do 2019. godine radila je kao pomoćnica direktora za medicinske poslove. Od 2019. godine je na poziciji direktora JZU Doma zdravlja u Banja Luci.

Na Katedri porodične medicine izabrana  je za asistenta  2006. godine. Magistarsku tezu pod nazivom „Kvalitet života pacijenata sa alergijskim rinitisom liječenih  kod porodičnog doktora“ je odbranila 2012. godine na Medicinskom fakultetu u Banja Luci. Izabrana je  2014. godine za višeg asistenta za užu naučnu oblast Porodična medicina Medicinskog fakulteta u Banja Luci. Na Medicinskom fakultetu u Beogradu 2019. godine odbranila je doktorsku disertaciju pod nazivom „Procjena zdravstvene pismenosti odraslog stanovništva registrovanog kod porodičnog doktora u Republici Srpskoj“ i stekla zvanje  doktora medicinskih nauka, te je 2020. godine izabrana u zvanje docenta.

Autor je i koautor značajnog broja stručnih i naučnih radova objavljenih u nacionalnim i međunarodnim časopisima, zbornicima i publikacijama. Takođe, koautor je udžbenika za studente medicinskog fakulteta.

Aktivno je učestvovala u brojnim edukacijama u porodičnoj medicini i edukaciji menadžera zdravstvenih ustanova primarnog nivoa zdravstvene zaštite. Učestvovala je u brojnim projektima koje je provodilo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS. Do sada je učestvovala na mnogim nacionalnim i internacionalnim stručnim skupovima. Član je: Evropske akademije nastavnika u porodičnoj medicini (EURACT) od 2006. godine, Svjetskog udruženja doktora porodične medicine (WONCA), Komore doktora medicine, Društva doktora medicine i Udruženja doktora porodične medicine Republike Srpske, Komisije za utvrđivanje cijena zdravstvenih usluga i ugovaranje istih sa Fondom zdravstvenog osiguranja RS. Komora doktora medicine joj je dodjelila Povelju za organizaciju zdravstvene službe.

Član je Saveza nezavisnih socijaldemokrata od 2010. godine Član je Gradskog i Glavnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata-SNSD Banja Luka.Status odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banja Luka imala je u periodu od 2016. do 2019. godine, a u novom odborničkom mandatu je od 2020. godine.


Udata je i majka dvoje djece.

Rođena 1. aprila 1973,

Sanski Most

Radno mjesto Direktor

JZU Dom zdravlja u

Banjoj Luci,

Republika Srpska

Obrazovanje Specjalista porodične medicine