Krug 2

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Krug 2
Krug 2.jpg
Režiser Hideo Nakata
Producent Walter F. Parkes, Roy Lee, Laurie MacDonald
Scenarist(i) Ehren Kruger
Uloge Naomi Watts, David Dorfman, Sissy Spacek
Muzika Henning Lohner, Martin Tillman
Žanr horor, triler
Distributer DreamWorks SKG
Trajanje 110 minuta
Zemlja SAD
Jezik engleski

Strah će zaokružiti cjelinu

Krug 2 se nastavlja na američki film Krug (koji je obrada japanskog filma Ringu). Film ima potpuno izvoran scenarij i nije povezan s izvornicima, kao ni sa izvornim romanima; osim po činjenici da je režiser Kruga 2, Hideo Nakata, također režiser Ringua.

Film počinje šest mjeseci nakon događaja u filmu Krug: Rachel Keller i njen sin Aidan bježe od uklete videokasete u Oregon, ali ondje se ponovno susreću s demonskim uticajem snimke. Rachel uništava snimku, no nakon toga, duh ljutite Samare počinje opsjedati njena sina. Sumnjajući na to da Rachel zlostavlja Aidana, dr. Emma Temple oduzima joj skrbništvo nad njime. Rachel se mora vratiti na poprište prethodnog filma, u Seattle, kako bi istražila i ponovno se sukobila sa Samarinom mračnom prošlošću.

Citati[uredi | uredi izvor]

[icon] Ova sekcija zahtijeva proširenje.

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]