Laserski printer

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Laserski printer marke Hewlett-Packard

Laserski printer je veoma precizni printer koji radi na principu laserskih zraka, u mogućnosti je da štampa i tekst i grafiku. Laserski printeri su nekad bili prilično skupi, danas se prodaju po prihvatljivoj cijeni iako je ona još uvijek viša od tintnih pisača, dok je potrošni materijal dugovječan ali i skup. Laserski printeri su savršeni za tekst, kao i za grafiku ako se radi o printerima u boji koji su inače skuplji. Veoma su brzi i imaju veliku preciznost štampanja, posebno ako se radi o tekstu. Laserski printeri su prije svega namijenjeni za veliku količinu ispisnog materijala sa naglaskom na brzinu i niske cijene ispisne stranice na uštrb kvalitete, odnosno nisu za zahtijevnije grafike. Postoje i obnovljeni potrošni materijal odnosno toner koji se može obnavljati.

Većina današnjih laserskih printera može štampati crno bijeli tekst i grafiku, iako postoje i laserski printeri u boji.Nuvola apps kcmprocessor.png Nedovršeni članak Laserski printer koji govori o hardveru treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.