Laurie Holden

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Laurie Holden
Laurie Holden.JPG
Rođenje Laurie Heather Holden
(1969-12-17) 17. decembar 1969 (50 god.)
Los Angeles, SAD
Zanimanje Glumica
Godine aktivnosti 1980–sada

Laurie Holden (rođena Laurie Heather Holden u Los Angelesu, 1972.) je američka glumica i ambasador za Somaly Mam Foundation. Početak karerije je počela 1980. godine u filmu The Martian's Chronicles u kojem je Rock Hudson glumio glavnu ulogu. Laurie Holden je prije svega poznat po svojoj ulozi Marita Covarrubias a u televizijskoj seriji Dosjei X.

Filmografija[uredi | uredi izvor]

  • The Martian's Chronicles (1980)
  • Separate Vacations (1986)
  • Physical Evidence (1989)
  • Young Catherine (1991)
  • Family Passions (serija) (1993)
  • Destiny Rridge (serija) (1993)
  • TekWar (1994)
  • Expect, No Mercy (1995)
  • The Pathfinder (1996)
  • Past Perfect (1996)
  • The X-Files (serija) (1996-2002)
  • Echo (1997)
  • The Magnificent Seven (serija) (1998-2000)
  • The Outer Limits (serija) (2000)
  • The Majestic (2001)
  • Meet Market (2004)
  • Bailey's Billion$ (2005)
  • Fantastic Four (2005)
  • Silent Hill (2006)
  • The Mist (2007)
  • The Shield (serija) (2008)
  • The Walking Dead (serija) (2010-2013)
  • Dumb and Dumber To (2014)
  • Major Crimes (serija) (2014-2015)
  • Chicago Med (serija) (2015)
  • The Americans (serija) (2017)
  • Pyewacket (2017)
  • Arctic Justice (2018)
  • Dragged Across Concrete (2018)