Ledeno doba (animirani film)

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Datoteka:Ice Age.jpg
Ice Age, plakat

Ledeno doba je računarski animirani film napravljen od strane Blue Sky Studiosa. Izdao ga je Fox. Režirao ga je Carlos Saldanha i Chris Wedge po priči Michael J. Wilsona. Nastavci su Ledeno doba-Otopljavanje 2006. godine i Ledeno doba 3 koji je planiran za 2009. godinu.

Radnja[uredi | uredi izvor]

Glavni likovi su prahistorijske životinje, Mamut Manfred, Sid Ljenivac, Diego Sabljasti tigar i beba. Radnja se dešava tokom Ledenog Doba. Sve životinje se sele, a samo mamut Manfred ide u suprotnom pravcu. Tu sreće lenjivca Sida kojega je porodica napustila. U međuvremenu, sabljasti tigrovi se bore sa ljudima, a glavni tigar želi da se osveti ljudskom poglavici tako što ce ubiti njegovu bebu. Na taj zadatak posalje Diega. Majka uspije spasiti dijete prije nego sto dospije u tigrove šape. To dijete nadju Sid i Manfred koji se počnu brinuti o njemu...

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]