Ledeno doba (animirani film)

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Ledeno doba je računarski animirani film napravljen od strane Blue Sky Studiosa. Izdao ga je Fox. Režirao ga je Carlos Saldanha i Chris Wedge po priči Michael J. Wilsona. Nastavci su Ledeno doba-Otopljavanje 2006. godine i Ledeno doba 3 koji je planiran za 2009. godinu.

Radnja[uredi | uredi izvor]

Glavni likovi su prahistorijske životinje, Mamut Manfred, Sid Ljenivac, Diego Sabljasti tigar i beba. Radnja se dešava tokom Ledenog Doba. Sve životinje se sele, a samo mamut Manfred ide u suprotnom pravcu. Tu sreće lenjivca Sida kojega je porodica napustila. U međuvremenu, sabljasti tigrovi se bore sa ljudima, a glavni tigar želi da se osveti ljudskom poglavici tako što ce ubiti njegovu bebu. Na taj zadatak posalje Diega. Majka uspije spasiti dijete prije nego sto dospije u tigrove šape. To dijete nadju Sid i Manfred koji se počnu brinuti o njemu...

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]