Liburnicon

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Wiki letter w.svg Ovaj članak je siroče zato što nema ili vrlo malo ima drugih članaka koji linkuju ovamo.
Molimo Vas da postavite linkove prema ovoj stranici sa srodnih članaka(23-02-2012)

Liburnicon je hrvatska konvencija ljubitelja naučne fantastike i fantastike, naprednih nauka, historije| i mitologije. Organizator je društvo 'Kulturni front' iz Opatije. Konvencija traje dva dana i održava se u maju u prostorijama ICEJ-a (Novinarski dom, Nazorova 2, Opatija). Mladi iz cijele Hrvatske, ali i inostranstva, dolaze u Opatiju na zajedničko druženje. Prvi Liburnicon je održan 2006. godine pod imenom Abbacon.

Od najvažnijih događanja izdvajaju se predavanja brojnih uglednih naučnika i profesora među kojima se posebno ističu dr. sci. Amir Muzur, dr. sci. Marijan Vejvoda, arh. Ranko Starac i ugledni astronom Korado Korlević. Osim kvalitetnih predavanja i projekcija, na Liburniconu se ističe cijeli niz zabavnih sadržaja za sve posjetioce; radionice za djecu, računarske igraonice, brojne nagradne kvizove, turnire u društvenim igrama, brojni filmovi, muzika te posebno zabavne i originalne Liburniconske igre kao npr. "Star trek boćanje".

Svake godine Liburnicon posjeti nekoliko stotina posjetilaca.


Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]