Little Hangleton

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Harry Potter mjesto
Little Hangleton
Lokacija Engleska
Stanari Tom Riddle St., G. gđa. Riddle, Marvolo Gaunt, Morfin Gaunt, Meropa Gaunt, Frank Bryce
Prvo pojavljivanje Harry Potter i Plameni pehar


Little Hangleton, Engleska, je fiktivni gradić opisan u seriji romana o Harry Potteru. Bio je dom Voldemortovih predaka.

Voldemortova majka Meropa Gaunt, ujak Morfin Gaunt i djed Marvolo Gaunt su živjeli u staroj kući u blizini sela Little Hangletona. Tom Riddle st. je živio u velikoj kući u selu sa svojim roditeljima, dok ih sve troje nije ubio Voldemort koji je ubistva 'smjestio' svom ujaku.

Lord Voldemort se vratio u kuću obitelji Riddle s Peterom Pettigrewom gdje je ubio Franka Brycea i pretvorio Tromagijski pokal u putoključ koji vodi do mjesnog groblja. Planirao je ubiti Harry Pottera kako bi vratio svoje tijelo. Tokom procesa u kojem je Voldemort dobio tijelo, Peter Pettigrew je na groblju ubio Cedrica Diggoryja. Kuća obitelji Gaunt je bila jedno od mjesta na kojima je Voldemort sakrio svoje horkrukse, a tamo je sakrio prsten s crnim kamenom koji je jednom pripadao Salazaru Slytherinu.

Osim kuća obitelji Riddle i Gaunt, u Little Hangletonu se nalazi i gostionica 'Obješeni čovjek' i jedna crkva. Najbliža je policijska stanica u Great Hangletonu koji je udaljen oko 6 milja (9 kilometara).

Little Hangleton se vjerovatno nalazi negdje u Yorkshireu zato što je udaljen otprilike 200 milja (30 kilometara) od Little Whinginga.