Love Isn't Easy (But It Sure Is Hard Enough)

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
"Love Isn't Easy (But It Sure Is Hard Enough)"
Datoteka:ABBA - Love Isn't Easy (But It Sure Is Hard Enough).jpg
Singl ABBA-e
s albuma Ring Ring
A-stranaLove Isn't Easy (But It Sure Is Hard Enough
B-stranaI Am Just a Girl
ObjavljenJun 1973.
FormatSingl
Snimljen14. mart 1973. Metronome Studio, Stockholm
Žanrcountry rock
Trajanje2:57
IzdavačPolar Music (Švedska)
TekstBenny Andersson
Björn Ulvaeus
Producent(i)Benny Andersson
Björn Ulvaeus
Hronologija singlova ABBA-e
"Another Town, Another Train"
(1973)
"Love Isn't Easy (But It Sure Is Hard Enough)"
(1973)
"Rock'n Roll Band"
(1973)

Love Isn't Easy (But It Sure Is Hard Enough) je country rock pjesma koju je snimila švedska pop grupa ABBA.[1] Bio je to peti singl koji je objavljen s njihovog prvog albuma Ring Ring, ali interesantno je napomenuti da nije objavljen u matičnoj zemlji ABBA-e, Švedskoj, već drugdje u Skandinaviji.[2] Bila je objavljena kao naslovna pjesma na singl ploči sa pjesmom "I Am Just a Girl" na B-strani po objavljivanju 1973. godine. "Love Isn't Easy (But It Sure Is Hard Enough)" bila je jedna od posljednjih pjesama snimljenih za prvi album grupe ABBA.

Pjesma opisuje uobičajeni fenomen svađe između ljubavnika, i iako se čini da je naslov pjesme kontradiktoran, malo je vjerovatno da se odnosi na seksualnu dvostruku zabludu kako neki vjeruju da je to.[3] Pjesma su napisali i komponirali Benny Andersson i Björn Ulvaeus. Sva četiri člana grupe ABBA ravnopravno su učestvovala u pjevanju ove pjesme. Ograničeno tiražno izdanje singl ploče nije im omogućilo da dospiju na top listu 10 najpopulatnijih muzičkih izdanja, iako je bio manji hit u nekim zemljama u kojima je objavljen. U Švedskoj je dostigao treće mjesto na Tio i top listi singlova, iako u toj zemlji nije bio objavljen kao singl.

Članovi grupe[uredi | uredi izvor]

Muzički primjer[uredi | uredi izvor]

Reference[uredi | uredi izvor]

  1. ^ "Love Isn't Easy (But It Sure Is Hard Enough) : Who, What, Where, When". Servinghistory.com. 10. 9. 2016. Pristupljeno 8. 10. 2016.
  2. ^ [1]
  3. ^ Scott, Robert (2002) 'ABBA: Thank You for the Music – The Stories Behind Every Song', Carlton Books Limited: Great Britain, p. 31