Lukas Moodysson

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Lukas Moodysson 2011

Karl Frederik Lukas Moodysson, rođen 17. januara 1969 je švedski filmski režiser i scenarista.

Filmografija[uredi | uredi izvor]

Bibliografija[uredi | uredi izvor]

  • Det spelar ingen roll var blixtarna slår ner (1987) - pjesme
  • Och andra dikter (1988) - pjesme
  • Evangelium enligt Lukas Moodysson (1989) - pjesme
  • Vitt blod (1990) - roman
  • Kött (1991) - pjesme
  • Souvenir (1996) - pjesme
  • Mellan sexton och tjugosex (2001) - odabrani radovi
  • Vad gör jag här (2002) - duga poema
  • Vårdcentralen Fontanellen (2005) (sa Coco Moodysson) - strip
  • Apo kryp hos (2006) - pjesme
  • Container (2009) - scenario i dokumentacija
  • Döden & Co. (2011) - roman
  • Tolv månader i skugga (2012) - roman