Idi na sadržaj

Luna Mijović

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Luna Mijović
Rođenje (1991-12-02) 2. decembar 1991 (32 godine)
ZanimanjeGlumica
Godine aktivnosti2006–

Luna Mijović (rođena 2. decembra 1991. u Sarajevu) bosanskohercegovačka je glumica.[1] Svoj glumački debi ostvarila je u filmu Grbavica nakon kojeg je glumila u još preko deset filmova. Pored Sarajeva živjela je i u Rusiji.

Odabrana filmografija

[uredi | uredi izvor]
Godina Naslov Uloga Bilješke
2006. Grbavica Sara bosanskohercegovački film, osvajač Zlatnog medvjeda
2011. Disati Mona austrijski film
Circus Fantasticus Kćerka slovenski film
2012. Venuto al mondo Danka italijanski film
2013. Traumland Mia njemački film
2015. Mladost Masseuse italijanski film, osvajač Evropske filmske nagrade za najbolji film
2016. Smrt u Sarajevu Tajna bosanskohercegovački film, osvajač Srebrnog medvjeda

Reference

[uredi | uredi izvor]
  1. ^ "Luna Zimić Mijović: Mladi odlaze iz svake države". Radio Slobodna Evropa, slobodnaevropa.org. Pristupljeno 2. 6. 2016.

Vanjski linkovi

[uredi | uredi izvor]